Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Δυναμικό παρόν δώσαμε και φέτος στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS!

Δυναμικό παρόν δώσανε οι μαθητές και φέτος για 3η χρονιά στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS :καθαρίσαμε φέτος την περιοχή Αλκιώνα Κατακόλου.



   Πήραμε μέρος στην εκστρατεια :Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου , Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, Τοπικό δίκτυο Αειφόρου Σχολείου Ηλείας ,Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κατακόλου
Μαζεύτηκαν πάνω από είκοσι τσάντες ανακυκλώσιμα  και μη υλικά. Ολα τα σκουπίδια καταγράφηκαν , οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες σημείωναν ότι υλικό που μαζευάνε σε ειδικά φυλλάδια που μας έστειλε η Μεσόγειος sos και θα τους τα στείλουμε για να υπολογίσουν το συνολικό όγκο!




  Για 22η χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.




Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο καθάρισαν την παραλία και πέρασαν το μήνυμα σε όλους να πετάμε πια άλλα σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές!
Πέραν από τον καθαρισμό αυτό καθαυτό, αυτή η δράση δίνει στα παιδιά στάσεις, θέσεις και συμπεριφορές θετικές προς το περιβάλλον, ώστε να το αγαπήσουν, να το προστατεύουν και  να σκέφτονται πριν πετάξουν οτιδήποτε εκτός κάδου.
Τα παιδιά, αφού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας, συμμετείχαν σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες στην άμμο, που είχαν σχεδιάσει οι εκπαιδευτικοί τους, και στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν με την ίδια διάθεση και ζωντάνια, όπως και στον καθαρισμό της παραλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου