Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Etwinning projects 2016-2017: «Workout,Nutrition,Health,Wellness» (Άθληση, Διατροφή, Υγεία, Ευεξία)

Οι μαθητές /τριες της Ε τάξης με τον Καθηγητή φυσικής αγωγής Οικονόμου Δημήτρη δημιούργησαν και συμμετείχαν την φετινή σχολική χρονιά στο Etwininng project «Workout,Nutrition,Health,Wellness» (Άθληση, Διατροφή, Υγεία, Ευεξία).
Ήταν ένα project διάρκειας 7 μηνών.(Οκτώβριο έως και Μάιο) Συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από Ελλάδα, Ιρλανδία, Πολωνία, Σερβία, Ιταλία, Ρουμανία ,Τουρκία με μεγάλη επιτυχία . Στόχος του ήταν οι μαθητές μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν την σωματική άσκηση την διατροφή την υγεία και ευεξία κάνοντας χρήση ΤΠΕ και εξάσκηση στα Αγγλικά. Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο έχει πολλούς στόχους που αποδεικνύουν τον πλούτο και τις δυνατότητες του μαθήματος στη σωματική, πνευματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Με την συμμετοχή τους σε αυτό το έργο κάλυψαν στόχους που το ίδιο το μάθημα της Φ.Α θέτει. Βιωματικά μέσα από την εξάσκηση στα αθλήματα, με την χρήση τεχνολογίας, με την επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών ενίσχυσαν  την προσωπικότητά τους και διεύρυναν τους ορίζοντές τους. Δραστηριότητες όπως : το αγαπημένο μας άθλημα, δραστηριότητες σε ανοιχτό χώρο, ημερολόγιο άθλησης, δράσεις για υγιεινή διατροφή, αξιολόγηση του έργου,,παραδοσιακοί χοροί των χωρών, ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών , κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών( συνάδελφος Μαρία Κοσμίδου 3ο Δ.Σ. Χαλάστρας).
Μπορείτε να μεταβείτε σε σχετικό ηλεκτρονικό βιβλίο, που επιμελήθηκε η συνάδελφος Μαρία Κοσμίδου (3ο Δ.Σ. Χαλάστρας), επιλέγοντας την εικόνα που ακολουθε 
http://www.calameo.com/books/00439453210f3fa2e2585

Το λογότυπο είναι έργο εκπαιδευτικών και μαθητών από το Sch.No 6 Gdynia, Poland.
b8bf6706
Το trailer του έργου:

Ο συνεργάτης-δάσκαλος από την Ιρλανδία κ. David Smith είχε   ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Hong-Kong κατά την διάρκεια του έργου και ανέβαζε φωτογραφίες από  την  εκεί παραμονή του. Τα παιδιά είδαν  σχολεία και τάξεις , γυμναστήρια, φαγητό από το Hong-Kong και μίλησαν μαζί του μέσω skype .Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υποβληθεί αίτηση για Εθνική και Ευρωπαική Ετικέτα Ποιότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου