Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Στα πλαίσια του ανοίγματος του σχολείου μας στην αειφόρο και βιωματική  μάθηση,πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στην πρότυπη μονάδα γάλακτος "Φάρμα Ηλείας" όπου οι μαθητές γνώρισαν τα γαλακτικά προϊόντα της περιοχής.
Συγκεκριμένα το 5ο Δημοτικού σχολείου Πύργου ,στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος
ETwinning που συμμετέχει με  τρία αλλά σχολεία από την Ελλάδα, με τίτλο ‘’ Τα προϊόντα του τόπου μας ,ο φυσικός μας πλούτος’’ .Με  υπευθύνους εκπαιδευτικούς Οικονόμου Δημήτρη ,Βερμέ Ηλία, Κανελλοπούλου Γιώτα ,Κυριακοπούλου Μαρία ,Παπαχριστοφίλου Στάθη και Διονυσοπούλου Ουρανία  και το σύλλογο γονέων ,υλοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Φάρμα Ηλείας!
Αφού πρώτα  μιλήσαμε ,ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε κολλάζ , και μιλήσαμε και για την σημαντική διατροφική  αξία που έχουν τα γαλακτικά προϊόντα και το ποσό είναι σημαντικό «όπλο» για την καλή μας υγεία και ειδικά για τα παιδιά.
Γνωρίσαμε και είδαμε πως ένα τοπικό προϊόν  αποθηκεύεται και γίνεται συσκευασμένο προϊόν υψηλής ποιότητας.
Οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι που συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο στην όλη διαδικασία , χαρούμενοι που δοκίμασαν και γεύτηκαν το γάλα και το ρυζόγαλο και γνώρισαν το πλούτο και τις δυνατότητες της περιοχής τους.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου