Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Κοινή δράση με το 9ο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια προγράμματος για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα


 Επίσκεψη των μαθητών της Α΄τάξης του σχολείου μας στο 9ο Νηπιαγωγείο και πραγματοποίηση κοινής δράσης την παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, στα πλαίσια προγράμματος για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

 

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-24 και στα πλαίσια των καθηκόντων του Ενδοσχολικού Συντονιστή πραγματοποιήθηκαν ομαδοσυνεργατικές δράσεις, συνδιδασκαλίες, ετεροπαρατήρηση, καθώς και σεμινάρια που αφορούσαν όλες τις τάξεις του σχολείου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Αξιοποιήθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες και άλλα ψηφιακά μέσα του σχολείου.

Οι δράσεις είχαν ποικίλη θεματολογία και κάλυψαν ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων (Διατροφή και υγεία,  Κυκλοφοριακή Αγωγή, Ενδοσχολική βία, Ρατσισμός, Φυτά του τόπου μου, Παγκόσμιες ημέρες εκπαιδευτικών, Γλώσσας, Παιδικού βιβλίου, Φιλοζωίας κλπ.) και κινητοποίησαν το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών.


 



 



ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΜΕΝΤΟΡΑΣ

 

Στα πλαίσια του Θεσμού του  Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα υλοποιήθηκαν δράσεις διαπολιτισμικού και διαθεματικού χαρακτήρα στα μαθήματα των Αγγλικών και των Γαλλικών με αφορμή τις γιορτές  του Halloween και των Χριστουγέννων καθώς και δειγματικές διδασκαλίες(ετεροπαρατήρηση) και συνδιδασκαλίες πάνω σε συγκεκριμένες διδακτικές ενότητες. Αξιοποιήθηκαν οι διαδραστικοί πίνακες και  η ομαδοσυνεργατική μέθοδος διδασκαλίας. Υπήρξε εποικοδομητική και άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών με πολύ ωφέλιμα αποτελέσματα τόσο για τις ίδιες όσο και για τους μαθητές.


 




Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση και τη χρήση απινιδωτή

 Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης και τη χρήση απινιδωτή, από εξειδικευμένους διασώστες του ΕΚΑΒ. 

Το σεμινάριο παρείχε στους εκπαιδευτικούς πολύτιμη γνώση!! Ευχαριστούμε θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ!






Από τη γιορτή λήξης!

 





Εκδρομή της ΣΤ΄ στην Πύλο και την Μεθώνη

  Η ΣΤ¨  τάξη πραγματοποίησε εκδρομή στην Πύλο όπου επισκέφτηκαν  την κεντρική πλατεία της Πύλου, ( πλατεία Τριών Ναυάρχων), με το μνημείο αφιερωμένο στην Ναυμαχία της Σφακτηρίας. το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, καθώς και το  κάστρο και τα μουσεία που βρίσκονται σε αυτό. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Μεθώνη και ξεναγήθηκαν το μεσαιωνικό κάστρο που υψώνεται περήφανα πάνω από τη θάλασσα και απόλαυσαν την μοναδική θέα. Στην εκδρομή τα παιδιά ένιωσαν την αρμονία μιας περιοχής πλούσιας σε ιστορία  και μοναδικής σε φυσική ομορφιά.



Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη στην ΗΛΒΙΖΑΧ

 

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ΗΛΒΙΖΑΧ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Άμα λίγο μεγαλώσω…» και της σχετικής ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους , πήραν πληροφορίες για το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη, απόλαυσαν γλυκά κεράσματα, έπαιξαν και διασκέδασαν στον κήπο της βιοτεχνίας. 





 

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου συμμετείχαν σε δοκιμασίες για να επιλεγούν οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στα αθλήματα. Κάθε μαθητής επέλεξε τα αθλήματα που του άρεσαν και αφού τελείωσαν τα τεστ επιλέχτηκαν αυτοί που θα λάμβαναν μέρος στους αγώνες. ΄

Στην  Β΄ φάση οι αθλητές συναγωνίστηκαν με συμμαθητές τους από τα σχολεία του Δήμου Πύργου. Με το τέλος αυτών των αγώνων οι πρώτοι νικητές κάθε αγωνίσματος θα συμμετείχαν στην  τελική φάση που θα συναγωνίζονταν με τους νικητές όλων των Δήμων του νομού Ηλείας στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχ. Ολυμπία.